Uživo

REZULTATI IZBORA U BANJALUCI - UŽIVO: Šobot čestitao Stanivukoviću (FOTO/VIDEO)

Rezultate lokalnih izbora u Banjaluci, koji su održani 6. oktobra 2024. godine pratite UŽIVO na Mondu.

Izvor: mondo.ba
22:57

Šta je o izborima u Banjaluci rekao Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas da će, prema dosadašnjim rezultatima, SNSD ove Lokalne izbore moći proglasiti najboljima ikada.

On je večeras najavio i svoju kandidaturu za predsjednika RS na narednim Opštim izborima, kao i da će Nikola Šobot, uprkos večerašnjem porazu u Banjaluci, ponovo biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke. Više o tome OVDJE.

22:15

Amidžić: SNSD će imati većinu

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić izjavio je večeras u Banjaluci da će ova politička partija imati većinu u Skupštini ovoga grada. PROČITAJTE.

22:00

Pres konferencija Draška Stanivukovića

21:34

Borenović: Banjaluka je opet kaznila SNSD

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović proglasio je pobjedu Draška Stanivukovića u Banjaluci, istaknuvši da je ovo "najslađa pobjeda u istoriji Republike Srpske.

Borenović kaže da je Banjaluka opet kaznila SNSD i Milorada Dodika.

"Ovo je u novijoj istoriji Banjaluke i Republike Srpske najmoćnija i najslađa pobjeda našeg Draška Stanivukovića. Draško je osvojio više nego svi kandidati zajedno i vodi za više od 10.000 glasova".

Istakao je da su u Banjaluci pobijedila djela.

"Ovo je pobjeda Banjaluke sa djelima, kampanjom i harizom. Pobijedili smo podlosti. Reketaši i negativni režimski mediji samo su nam pomogli. Narod je zajedno sa našim kandidatom pobijedio. Mržnja nikad ne može pobijediti. Ova pobjeda će doniejti svjetlu budućnost našoj zemlji."

Borenović kaže da je vjerovao u pobjedu još prije nekoliko mjeseci.

"Mislio sam da mi je najslađa pobjeda ona iz 2016. godine ali ova je još draža", poručio je on.

20:52

VUKOVIĆ: Stanivuković ima prednost od 10.000 glasova

Nenad Vuković, Generalni sekretar PDP-a proglasio je pobjedu Draška Stanivukovića u Banjaluci. Tvrdi da vodi za 10.000 glasova u odnosu na kandidata SNSD-a, Nikolu Šobota.

Vuković kaže da je izbrojano više od 50.000 glasova u Banjaluci te da od 100 biračkih mjesta, Stanivuković vodi u 98.

"Bez ikakvog okolišanja bih želio da proglasim pobjedu u Banjaluci. Dva podatka nam daju za pravo da ovo uradimo. Na 50.000 prebrojanih glasačkih listića je 10.000 u korist našeg kandidata. Na 98 mjesta je pobijedio Draško Stanivuković. 50.000 je pola od izborne izlaznosti koju očekujemo.U našem štabu je slavlje već počelo.", poručio je on.

Vuković tvrdi da je PDP pobijedio i u Kotor Varošu gdje vodi u 22 biračka mjesta od 32.

S druge strane, Vuković je proglasio poraz kandidata u Kalinoviku i Novom Gradu.

"Tu rezultatu nisu dobri, u Kalinoviku je trka završena u korist SNSD-a. Rezultati u Novom Gradu, gdje smo nastupili kao ujedinjena opozicija nisu dobri. Vodi kandidat SNSD-a, Miroslav Drljača", rekao je Vuković.

Proglasio je pobjedu Vukote Govedarice u Gacku, kojeg je PDP podržao.

"Kandidat u Gacku, Vukota Govedarica kojeg mi podržavamo je u vođstvu i najvjerovatnije će pobijediti", zaključio je on.

20:47

Bez optimizma u štabu SNSD-a u Banjaluci

U Glavnom izbornom štabu SNSD-a u Banjaluci za sada bez ikakvih reakcija. Rukovodstvo i članovi ove stranke su u restoranu Agape,vlasništvo porodice Dodik, dok su novinari u pres sobi koja je drugom spratu i niko im se još nije obratio. Sluteći prema trenutnoj atmosferi i raspoloženju, situacija u SNSD-u u Banjaluci ne ulijeva optimizam.

20:46

Prvi procenti iz Banjaluke

Na osnovu do sada pristiglih, nepotvrđenih i nezvaničnih rezultata, Stanivuković je osvojio 50 odsto glasova, Nikola Šobot (SNSD) 38 odsto, Jelena Trivićž (NF) 11 odsto, a Davor Dragičević zanemariv broj glasova.

20:45

Stanivuković slavi pobjedu

20:30

UBJEDLJIVO VODI STANIVUKOVIĆ

U štabu PDP-a su već počeli sa slavljem. Nezvanično, izbrojano je preko 50 biračkih mjesta u kojima ubjedljivo vodi kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković.

20:26

Slavlje u štabu PDP-a!

20:19

STANIVUKOVIĆ SE OGLASIO NA MREŽAMA

Izvor: Ustupljena fotografija

20:17

USKORO: Prvo javljanje iz štaba PDP-a

20:12

 PREDSJEDNIK PDP-a: "Banjaluko svaka čast"

20:00

Nezvanično: Vodi Draško Stanivuković

Prvi nezvanični rezultati sa izbornih mjesta u Banjaluci pokazuju da kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković  ima prednost u odnosu na druge kandidate, saznaje MONDO.