• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković uručio potvrde o besplatnim placevima, SNSD tvrdi da je sve prevara

Autor Dragana Božić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas potvrde o besplatnim placevima građanima koji su ispunili uslove.

 ACO_1484.jpg Izvor: Grad Banjaluka/ Aleksandar Čavić

Osim toga prezentovani su i tipski projekti za kuću koje građani od Grada mogu dobiti besplatno.

"Raduje me što se mnogo naših Banjalučana, mladih bračnih parova odlučuje da sa porodicama ovdje gradi svoj dom. Pripremili smo besplatne placeve za podjelu, a putem javnog poziva formirali rang listu na kojoj imamo 400 mladih bračnih parova i 50 samohranih roditelja koji su ispunili sve uslove", poručio je gradonačelnik.

Kako je rekao, osim besplatnih placeva, Banjalučanima su na raspolaganju i besplatni projekti za kuće.

"Imamo tri modela banjalučke kuće, a nakon što odaberu tip kuće koji žele, Grad im dodjeljuje UT uslove i projekat potpuno besplatno. Na osnovu odabranog projekta izrađuje se i dodjeljuje i besplatna građevinska dozvola, a potom dobijaju i besplatan priključak za vodu i kanalizaciju. Banja Luka je jedini grad koji sve ovo dodjeljuje potpuno besplatno i koji je uveo ove mjere podrške mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima", pojasnio je Stanivuković.

Dodao je da Grad na raspolaganju ima preko 1.000 parcela koji mogu biti dodijeljeni građanima, a da trenutno ima 450 prijavljenih.

"Kada u skladu sa predviđenom dinamikom dodijelimo placeve predviđene za mlade bračne parove i samohrane roditelje, ostaje nam dovoljno placeva da ovu mjeru proširimo i na druge kategorije", rekao je Stanivuković, te dodao da će već danas biti potpisani ugovori i dodijeljeni prvi placevi.

Gradonačelnik je još jednom naglasio da kroz ove mjere ova grupa građana ostvaruje značajne uštede.

"Uz besplatne placeve koje u prosjeku vrijede oko 12.500 KM, besplatan projekat i besplatne građevinske dozvole, te besplatne priključke građani dobijaju podršku vrijednu između 30.000 i 50.000 KM", rekao je Stanivuković.

Međutim, iz SNSD-a tvrde da su građani Banjaluke prevareni i pozivaju Gradsku upravu da objavi spisak 400 placeva sa brojevima katastarskih čestica.

"To znači da imamo komad zemlje od 300 dunuma koji je isparcelisan i ima svu i adekvatnu infrastrukturu za normalno funkcionisanje i dodjelu ljudima. Međutim, nikada nećemo dobiti taj spisak jer navedena zemlja ne postoji. Ne mogu vjerujem da se dešava ovakvo ponižavanje i omalovažavanje građana. Oni žele samo da dođu do glasova, a kada se vidi prevara izbori će već proći. Nemojte lagati ljude i pokažite notarske ugovore gdje je grad bilo kome dodijelio ijedan plac i recite gdje su ti placevi", upozorio je generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić.

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

M.K.

Laž i prevara dijeliti privatne placeve u ime grada, bez odluke Skupštine.

Каспер

Гдје у Бања Луци има плац за 12500КМ? Да идем одмах купити бар два.

MONDO REPORTAŽE