Politika

Prvi rezultati iz Sarajeva: Karić i Čengić vode, kandidati NiP-a u prednosti na Ilidži i u Ilijašu

Autor Haris Krhalić

Rezultati nakon malog broja glasova.

Izvor: Facebook/Benjamina Karić

Šteta je saopštio kako izlaznost u Kantonu Sarajevo nisu u skladu sa očekivanjima koja su imali.  On je dodao i da je trend u svim opštinama bolji nego 2020. godine te je najavio konferenciju u 21.15 časova sa prvim rezultatima u KS te je naveo da njihovi kandidati Benjamina Karić i Irfan Čengić uvjerljivo vode, pišu sarajevski mediji.

Ipak, prema do sada prebrojanim glasovima, razlika je minimalna. Karić je osvojila 1907 glasova, a Bandić 1797.

Rekao je i da je SDP-ov Fuad Abaspahić odradio dobru kampanju i da očekuje istorijski rezultat u Vogošći, čak i ako ne pobijedi.

Podsjećamo, Benjamina Karić je kandidat trojke za načelničku poziciju u Novom Sarajevu dok je Irfan Čengić kandidat SDP-a u Starom Gradu.

Na osnovu do sada izbrojanih glasova Semir Efendić (SBiH) ubljedljivo vodi u Novom Gradu (Sarajevo) sa 7.087, dok drugoplasirani kandidat Mirza Selimbegović (Trojka) ima 2.509 glasa

Adnan Delić iz Naroda i Pravde rekao je kako ova stranka, prema trenutnim prebrojavanjima, vodi u opšinama Ilidža i Ilijaš.

On je poručio kako je izbrojano tek nekoliko biračkih mjesta, gdje je vodstvo njihovog kandidata na Ilidži (Nermin Muzur) pet naspram jedan u odnosu SDA (Samir Lokvančić), a dodao je kako vode i u Ilijašu.

Kada je u pitanju oština Centar Sarajevo, možemo reći da se pobjednik već nadzire. Srđan Mandić iz Naše stranke uvjerljivo vodi ispred kandidata Demokratske fronte Dennisa Gratza, piše Klix.

Prema do sada prebrojanim glasovima Mandić ih ima 1.122, a Gratz 490.

Napominjemo da je riječ o malom broju glasova.