Politika

Nermin Nikšić poručio: "SDP se vraća na političku scenu u Republici Srpskoj"

Autor Haris Krhalić

Predsjednik SDP-a BiH komentarisao je rezultate Lokalnih izbora.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić večeras je izjavio da je zadovoljan rezultatima izbora iako ne mogu biti zadovoljni gubitkom određenih načelničkih i gradonačeničkih pozicija.

"Danas su bili lokalni izbori u sredinama u kojima je to bilo moguće organizivati. SDP ima pravo da kaže da smo zadovoljni rezultatima, kao što imamo pravo da kažemo da nismo zadovoljni rezultatima gdje su naši načelnici i gradonačelnici izgubili", rekao je on.

Naglasio je da su izvanredne rezultate ostvarili u Tuzli, Goraždu, Bosanskoj Krupi, Starom Gradu Sarajevo, Novom Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu i po trenutno dostupnim podacima u Vukosavlju.

Nikšić je izrazito ponosan na činjenicu da se SDP vraća na političku scenu u Republici Srpskoj, gdje su zabilježeni značajni uspjesi u općinama kao što su Prnjavor, Kotor Varoš, Gradiška, Istočni Mostar i Prijedor, iako ranije nisu imali odbornike u tim sredinama.

On je dodao da je SDP zajedno s partnerima potvrdio načelnička i gradonačelnička mjesta u Centru Sarajevo, Ilidži, Ilijašu, Bihaću, Srebreniku, a kao posebno važnu pobjedu naveo je Veliku Kladušu gdje je zajednički kandidat više stranaka.

O gradonačelniku Sarajeva će razgovarati sa partnerima, a za sada postoje preliminarni dogovori.