Politika

Stevandić: Sa Dodikom nemam nikakve nesuglasice, US nije kriva za poraz Šobota

Autor Željko Svitlica

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom nema nikakve nesuglasice, te istakao da Ujedinjena Srpska nije zaslužna za poraz SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Nikole Šobota.

Izvor: Narodna skupština RS

On je naveo da je Ujedinjena Srpska podržala SNSD u dvadesetak opština, potpisala koalicioni sporazum i u 16 opština je SNSD pobijedio.

"Smatramo da smo za to jako zaslužni kao što nismo za poraz SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika Nikole Šobota u Banjaluci", rekao je Stevandić.

Stevandić je naglasio da Banjaluka ne može funkcionisati sa blokadama.

"Svi zajedno možemo da je deblokiramo ili da nastavimo da imamo ovu trakavicu koja će usporiti razvoj Banjaluke", rekao je Stevandić novinarima.

On je dodao da je i na početku kampanje rekao da Šobot nije kriv za loše odnose gradskih odbora SNSD-a, Ujedinjene Srpske, DEMOS-a i socijalista u Banjaluci.

"Ali poštovali smo to da smo u koaliciji na republičkom nivou i da ne bi bilo etički da imamo bilo kakve ugovore o podršci ili podržavanju kandidata iz drugih partija. Ni javno, ni tajno", istakao je Stevandić.

On je rekao da nikome ništa ne radi iza leđa. "Da smo htjeli nekoga podržati javno, mi bismo to uradili, bez obzira na cijenu jer smo propagirali priču o slobodnim ljudima koji slobodno glasaju", rekao je Stevandić.

Stevandić smatra da je većina "sigurnih" glasača Ujedinjene Srpske glasala za Šobota.

"Što se tiče koalicionih odnosa i u Banjaluci, naravno da ćemo prvo razgovarati sa našim tradicionalnim partnerima i SNSD-om, te da će tu biti neki sastanak između SNSD-a, DEMOS-a i socijalista", rekao je Stevandić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da je ova stranka zadovoljna rezultatima proteklih izbora za odbornike u Skupštini grada Banjaluka, te naveo da bi kandidat ove stranke Nikola Šobot odnio pobjedu za gradonačelnika da su svi iz koalicije na republičkom nivou glasali za njega.

(SRNA/MONDO)