• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SNSD u Banjaluci neće u vlast, stranka će izabrati odbornike za Skupštinu

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas nakon održanog sastanka da će kandidati koji su bili na njihovoj listi za lokalne izbore u Banjaluci potpisati izjavu o ostavci, a da će rukovodioci partije izabrati 11 kandidata koji će ići u Skupštinu.

 SNSD odbornici u Skupštini grada  Izvor: Nenad Stupar - Srna

On je rekao da će svi izabrani odbornici dati mandat na raspolaganje i da će se dogovoriti na stranačkim organima ko će SNSD predstavljati u Skupštini grada Banjaluka, te naveo da će Šobot biti njegov novi savjetnik za najveći grad Srpske.

"Svi ćemo raditi na tome da se Banjaluka razvija. Sve što budemo radili kontrolisaće Nikola Šobot", rekao je Dodik.

Dodik se osvrnuo na ranije najave gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića koji je rekao da će pokušati da napravi skupštinsku većinu bez SNSD-a.

"Razumjeli smo gradonačelnika koji je rekao da ne želi SNSD unutra, nemamo ništa protiv, želimo mu da napravi što prije skupštinsku većinu i da ponese cjelokupnu odgovornost za stanje u gradu. Ovakav naš pristup podrazumijeva da ne možemo da nosimo odgovornost za bilo kakve projekte ako nismo dio vlasti a nismo i SNSD neće biti dio vlasti jer ne možemo da obezbijedimo većinu“, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će republičke institucije ostati privržene projektima razvoja Banjaluke.

"Tražimo model na koji ćemo to u budućnosti raditi“, dodao je Dodik.

Izvor: CIK BiH

Dodik kaže da su koalicioni partneri slobodni da rade šta misle da treba da rade.


On je rekao da glasovi za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Nikolu Šobota nisu pratili glasovi svih koalicionih partnera na republičkom nivou, te da je analiza potvrdila da se glasovima SNSD pridružio SPS Gorana Selaka, dodavši da i u tom smislu postoji odgovornost.

"Zahvalio bih Selaku koji je rekao da će biti na strani na kojoj je SNSD. Po našim analizama, naš kandidat je dobio podršku SNSD-a i gospodina Selaka. Jasno nam je da značajni broj njih glasao protiv našeg kandidata. Oni su odabrali takvu politiku. Cijenimo imajući u vidu da su glasali za gradonačelnika da su na toj političkoj opciji. Uvijek govorimo da je važno da linija podrške i vlasti bude ista, i da gradonačlenik i skupštinska većina imaju jednaku politiku. Mi nismo blokirali ni prošli put. Veoma dobro razgraničavam politike i mislim da nam treba okupljanje na poltikiama jedinstva“, dodao je Dodik.

Osvrnuo se i na "podršku" predsjednika Ujedinjene Srpske, Nenada Stevandića.

"Stevandić je htio Banjaluku bez blokada, eto", prokomentarisao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić istakao je da je zadovoljan urađenim i ocijenio sastanak konstruktivnim.

"Imamo 11 odbornika u Supštini grada i 12.000 glasova više od PDP-a. Naš plan je da se izvrši detaljna analiza rezultata, sa sugestijama šta treba popravljati. Trebamo napraviti strategiju rada kluba odbornika u Banjaluci kako bi dočekali spremni izbore 2026. godine", rekao je Đajić.

Sastanku su u prostorijama stranke prisustvovali potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Miroslav Bojić, generalni sekretar Srđan Amidžić, organizacioni sekretar Igor Dodik, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na proteklim izborima Nikola Šobot.

Prisutni su bili i predsjednik Aktiva žena Dušica Šolaja, visoki funkcioneri SNSD-a Radovan Kovačević, Nikola Špirić i Snježana Novaković Bursać.

(MONDO/ATV)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Zašto da potpišu ostavke ,čemu onda izbori sa imenima poslanika

MONDO REPORTAŽE