"Imam i poruku za njih"

Čedomir Jovanović o demoliranju lokala: Napali su me, bacio sam stolicu! (VIDEO)

Autor Edin Delibašić

Lidera LDP-a Čedomira Jovanovića novinari su rano jutros zatekli ispred pekare na Novom Beogradu, u blizini lokala koji je sinoć razbio.

Izvor: TV Prva/screenshot

On je izjavio da je krenuo po hljeb i da djeci pravi prženice, poslije čega će ih voditi u školu, dok je povodom incidenta rekao da su ga napali članovi pripadnika navijačke grupe "Hijene".

Jovanović je za TV Prva kazao da jeste bacio stolicu na staklo, ali sve zato što je napadnut, i poručio da se nikome neće sklanjati sa puta. Rekao je i da mu je žao zbog ljudi koji su bili u lokalu, i zbog radnika u njemu.

"Ovdje su kamere, i oko ovih zgrada su kamere, neću da pričam ništa dalje. To je sve snimljeno, pa neka se gleda. Kao i do sada baš me briga šta pišu tabloidi, neka slave ti huligani, ali ja im se neću sklanjati sa puta. Ovde živim tu mi je porodica, i ko god misli da ću se ja sklanjati sa puta njima, vara se", rekao je Jovanović jutro nakon incidenta.

Na pitanje novinarke da li je prvi put meta napada navijačkih grupa, Jovanović je izjavio da se to i ranije dešavalo.

"Ovdje me redovno čekaju kao i sinoć. Evo to je taj demolirani lokal. Da li sam ja bacio stolicu u ovo staklo, jesam, zato što oni samo taj jezik razumiju i nijedan drugi", kazao je lider LDP:

"A to što je ovo staklo problem a nije problem Beton hala, njihovo divljanje, skidanje gaća, maltretiranje svakog poštenog čovjeka, to sa mnom ne može da prođe. Niti da to očekuju od mene. Ovdje živim svako jutro idem ovde u pekaru. Nisam ja došao kod njih nego oni kod mene".

Rekao je da ne planira da podnese krivične prijave.

"Žao mi je, tu su bili ljudi. Nisu krivi. Nemam nikakve veze sa njima. Oni rade, zbog toga mi je žao. Nek ne dolaze kod mene. Nek me zaobilaze na ulici, apsolutno me ne interesuje, ništa me ne obavezuje. Da nisu došli, da me nisu napali ne bi ništa od toga bilo", istakao je Jovanović odgovarajući na pitanje novinarke koju poruku ima za napadače.

(MONDO)