Region

Nasilnik koji je brutalno napao dvije žene u Splitu optužen za dva pokušaja ubistva

Autor Vesna Kerkez

Policija je zbog jučerašnjeg brutalnog napada na dve žene podigla optužnicu protiv Aleksandra Niševića (28) za pokušaje ubistva.

Izvor: YouTube/printscreen/Dalmacija Danas

Splitska policija je jutros, ne navodeći ime napadača, javila da je završila kriminalističko istraživanje nad optuženim zbog sumnje u izvršenje dva krivična djela pokušaja ubistva dvije žene, 52-godišnjakinje i 40-godišnjakinje.

Nišević se sumnjiči da je juče oko 7:15 u ugostiteljskom objektu na plaži Firule s leđa, flašom u glavu udario oštećenu 52-godišnjakinju, a kad je žena pala na tlo, nastavio je da je udara pesnicama po glavi i vratu i hvatao je rukama za vrat.

Pola sata kasnije je, kako je objavila policija, u ulici Antuna Branka Šimića u Splitu s leđa, više puta, kamenom u glavu udario 40-godišnjakinju koju je zatim nastavio da tuče šakama po glavi.

Nakon pružene ljekarske pomoći, utvrđeno je kako je 52-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne povrede, a 40-godišnjakinja tešku tjelesnu povredu noge. Zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela pokušaja ubistva Nišević će uz krivičnu prijavu biti predat u pritvor.

Mediji su juče objavili da je mladić koji je napao žene u Splitu, pa je naknadno uhapšen nakon velike policijske potrage Aleksandar Nišević. Ima 28 godina i porijeklom je iz Gline. Podsetimo, Nišević je juče u Splitu iz čista mira brutalno napao dvije žene.

Prvo je nešto nakon sedam sati ujutro napao 52-godišnju Nevenku Margetu u trenutku dok je otvarala ugostiteljski objekat. Napad su snimile sigurnosne kamere.

Oko 45 minuta kasnije, napao je Kristinu U. (40) dok je ulazila u zgradu u ulici A. B. Šimića u Splitu. U napadu je zadobila tešku tjelesnu povredu noge. Policija je na mjestu napada pronašla pljosnati kamen kojim je napadač udarao nesrećnu ženu. I taj napad snimile su sigurnosne kamere.

(MONDO)

Tagovi