Region

Urednik "Sjeničkih novina" preminuo nakon ranjavanja

Autor Siniša Stanić

Administrator i urednik "Sjeničkih novina" Edin Hamidović (48) iz Sjenice preminuo je u Kliničkom centru u Kragujevcu od posljedica ranjavanja prošlog petka, 6. avgusta, kada je na njega pucao sugrađanin čiji su inicijali E.L.

Izvor: Guliver/Getty images, utah778

Urednik "Fejsbuk" stranice "Sjeničke novine" izrešetan je u centru Sjenice, naočigled supruge i djece, a E.L. koji je osumnjičen da je u njega pucao od tog trenutka je u bjekstvu, prenijeli su beogradski mediji.

Edin Hamidović je preminuo sinoć u Kliničkom centru u Kragujevcu, a informaciju o smrti novinara saopštile su "Sjeničke novine" na svom "Fejsbuk" profilu.

Prema pisanju medija, sukob između Hamidovića i E.L. nastao je nekoliko mjeseci ranije zbog tekstova u "Sjeničkim novinama".

Pojedini mediji i lokalni političari navode da je sukoba došlo i zbog političkih svađa i netrpeljivosti.

Hamidović, koji je bio teško povrijeđen, operisan je u novopazarskoj Opštoj bolnici, a u nedjelju, 8. avgusta, je zbog naglog pogoršanja stanja transportovan u Klinički centar u Kragujevcu gdje je sinoć preminuo.

Hamidović je bio osnivač i urednik "Sjeničkih novina", kao i član i aktivista Stranke pravde i pomirenja, koju predvodi nekadašnji muftija Muamer Zukorlić.

U Edina Hamidovića je u petak veče, iz vozila u pokretu, pucao E.L. (27) pogodivši ga sa četiri hica, dva u grudi, a po jednim u nogu i rame, poslije čega je pobjegao.

Sumnja se da je napadač napustio Srbiju, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom, policija je uhapsila R.Đ. (36) iz Sjenice.

(Srna, Mondo)

Tagovi