Region

Abazović: Turistička sezona u Crnoj Gori je bolja nego prošle godine

Autor Željko Svitlica

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopštio je danas na sjednici Vlade da statistički pokazatelji govore da je ovogodišnja turistička sezona uspješna i da su priče o kataklizmi neutemeljene.

Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

On je rekao da je prema ovim podacima, koje je dobio pred početak sjednice Vlade, osim Budve, sezona u svim opštinama na nivou.

Abazović je naveo da je statistika u nacionalnim parkovima bilježi rast u odnosu na 2019. godinu, te izrazio zadovoljstvo što sjever Crne Gore dominantno počinje da bude važna destinacija za turiste.

On je naveo podatak da noćenje u jednoj vili na primorju za pet noći za petočlanu porodicu košta 78.000 evra i da je ona rasprodata, kao i prošle godine.

Abazović je dodao da je, prema podacima, za šest mjeseci ove godine na graničnim prelazima u Crnoj Gori ušlo 2,3 miliona stranih putnika, što je 62 odsto više nego 2021. godine i ostvarenje od 80 odsto u odnosu na 2019. godinu.

"Za period koji je najvažniji 11. jul do 18. jula ušlo je 221.000 putnika i to je 27 odsto više nego lani i 11 odsto više nego 2019. godine", saopštio je Abazović.