Region

Lider Srpske liste: Ako priština počne oduzimati vozila, blokiraćemo sve prelaze na KiM

Autor Željko Svitlica

Ukoliko Priština krene nasilno sa nekom akcijom oduzimanja vozila sa KM tablicama, Srbi će blokirati sve prelaze i ulaze na sjeveru Kosova i Metohije i ka centralnom Kosovu i jugu, rekao je predsjednik Srpske liste Goran Rakić, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rakić je nakon sastanka sa Vučićem rekao novinarima da su na sastanku u Beogradu predstavnici Srba dobili čvrste garancije i uvjeravanja da će Vučić i država Srbija biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Važno je da smo Vučiću jasno rekli da ćemo, ako Kosovske bezbednosne snage, specijalne jedinice, policija ili bilo ko drugi krene da oduzima našu imovinu, tablice, vozila, iskoristiti sve sredstva i demokratskim i mirnim putem pružiti otpor naroda", rekao je Rakić. 

On je ponovio da će to biti miran, demokratski otpor naroda.

"Ali ne znamo u šta će se sve to pretvoriti, kako će se situacija dalje razvijati, u šta izroditi, ako neko nasilno krene da oduzima našu imovinu", upozorio je Rakić.

On je rekao da su samo dva lica sa sjevera preregistrovala vozila, kako traži Priština, koja je uložila nekoliko miliona evra u tu kampanju, ali da su Srbi to prepoznali tu propagandu i da vjeruju samo Vučiću i Srbiji.

Rakić je rekao da će se Vučić obratiti javnosti, poslije sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.