Region

Vojska Srbije stigla blizu Jarinja: Raspoređeni specijalci i raketni bacači

Autor Dušan Volaš

Kopnena vojska Srbije je danas u toku jutarnjih časova zauzela položaje u mjestu Kazmović u blizini Raške ka graničnom prelazu Jarinje.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Kopnene snage Vojske Srbije tokom jutarnjih časova, sa snažnom borbenom artiljeriom zauzele su položaj u mjestu Kazmović u blizini Raške ka graničnom prelazu Jarinje. U tom mjestu, raspoređen je veliki broj specijalaca, raketnih bacača kao i pripadnici Vojske Srbije.

"Tri raketna bacača velikog dometa usmjereni su u pravcu južne srpske pokrajine spremni za djelovanje, dok su vojnici raspoređeni na svakom metru. Sa ovog mjesta se vidi granični prelaz koji je blokiran, kao i pripadnici KFOR-a", potvrđeno je za agenciju "RINA".

Takođe, situacija u južnoj srpskoj pokrajini je na ivici eskalacija. Sinoć se u Zubinom Potoku čula rafalna paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopštila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na severu Kosova. Sinoć se hitno oglasio i Milan Mojsilović, načelnik generalštaba.

"Zadaci koje je dobila Vojska Srbije biće u potpunosti sprovedeni i realizovani kao takvi. Situacija je složena, kompleksna, zahtijeva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, biće usmjerena ka izvršenju. Raspolažemo sa svim informacijam detaljno. Morate da znate da će preduzete mjere i dobijeni zadaci biti u potpunosti ispunjeni" rekao je medijima načelnik generalštaba Milan Mojsilović.

(MONDO/RINA)