Region

Pronađene ubice Škaljarca upucanog i spaljenog u Podgorici

Autor Vesna Kerkez

Policija je uhapsila D.V. (38) iz Podgorice koji je osumnjičen da je ubio V.V. (24) iz tog grada, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

U saopštenju se navodi da je juče uhapšen D.V. zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo, a danas je uhapšena i osoba čiji su inicijali N.Đ. (37) koja se tereti da je bila saizvršilac u teškom ubistvu.

Iz ove uprave su rekli da su u subotu došli do saznanja da je jedna osoba ubijena vatrenim oružjem, a potom zapaljena.

D.B. se sumnjiči da je 31. marta, u periodu između 16 i 17.30, odvezao V.V. do naselja Šteke, gdje ga je ubio pištoljem "C3 M57", te se udaljio sa lica mjesta.

"Poslije izvjesnog vremena, D.V. je došao na mjesto izvršenog djela sa N.Đ i zajedno su zapaljivom tečnošću polili tijelo oštećenog sa namjerom uklanjanja materijalnih dokaza", navedeno je u saopštenju.

Iz policije su naveli da su pretresom vozila D.V. pronašli pištolj, a pretresom prostorija koje koristi N.Đ. pronašli su i oduzeli lovačku pušku i municiju zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"U blizini kuće N.Đ, pronađen je i mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom V.V", navodi se u saopštenju.

Njegovo tijelo primijetio je mještanin, koji je obilazio imanje i o tome je obavijestio policiju.

Inspektori su na licu mesta zatekli užasan prizor - u šumarku, pored slijepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano tijelo, a pored leša više čaura.

Tijelo je kasnije identifikovano, a ubijeni se od ranije dovodi u vezu sa zloglasnim Škaljarskim klanom

(Srna/MONDO)