Region

Aleksandar Pavić takođe napustio pokret "Mi- Glas iz naroda": Poznat gledaocima u RS kao analitičar

Autor mondo.rs

Aleksandar Pavić je sa Branimirom Nestorovićem napustio Pokret "Mi -Glas iz naroda".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče demonstrativno napustili Pokret "Mi -Glas iz naroda". Aleksandra Pavića šira javnost je upoznala tek kao dio "Mi – Glas iz naroda", grupe građana koja je predstavila najveće iznenađenje decembarskih izbora, iako je ovaj politkolog u domaćoj i regionalnoj politici i javnom životu prisutan još od devedesetih godina. 

Gledaocima televizija u Republici Srpskoj poznat je kao politički analitičar koji često gostuje na RTRS-u.

Pažnju je privukao tekst čijih je redova Pavić potpisnik, objavljen na sajtu “MI”, u kojem se do detalja iznose dešavanja u vezi Aleksandra Jerkovića, potencijalnog 'preletača', kojeg su “MI” isturili kao nosioca beogradske liste. U skorašnjem intervjuu za Balkan info, datom njegovom imenjaku Pavkoviću, novinaru i kandidatu za poslanika i članu “MI”, za Jerkovića nije imao nijednu lijep riječ, čak rekavši da ovaj "nije balansiran u glavi" i da su ga u kampanji "krili kao luckastog rođaka".

Pavić je među onom sedmoricom koji su uz čašicu rakije, u ordinaciji doktora Nestorovića, osnovali ovu grupu građana, par mjeseci pred izbore. Upravo takvo nelidersko organizovanje predstavlja se kao nova vrijednost u srpskoj politici, iako su mnogo godinama ranije Dveri, tada još kao pokret, na vrhu imali "starješinstvo". 

Pavić je, osnovnu i srednju školu, kao i fakultet, završio Sjedinjenim Američkim Državama, a diplomu političkih nauka stiče na Berkliju, 1985. godine, nakon čega radi za privatne kompanije u oblastima političkog konsaltinga i ekologije.

U Beograd se vratio 1990. godine. Kako je pisalo Vreme, slovi za nekog jednog od osnivača beogradskog odbora Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića devedesetih, zajedno sa novinarom Dejanom Lučićem i Draganom Vasiljkovićem, "Kapetanom Draganom". Svoje djelovanje baštini na borbi protiv globalizma i duboke države, za "srpske nacionalne interese", ističe da su Srpska i Crna Gora srpske zemlje, a borio se i protiv uvođenja biometrijskih ličnih karata, kao osnivač pokreta "Za život bez žiga".

Aleksandar Pavić rođen je 1961, u Beogradu. Stalni je saradnik američkog konzervativnog sajta, WorldNetDaily, kao i sajta za međunarodnu stratešku analizu G2 lntelligence Bulletin. Pisao je i sarađivao za brojne domaće medije, danas prije svega za Russia Today Balkan. Dobitnik je nagrade "Imperatorska kultura – Eduard Volodin", priznanja ruskog Udruženja pisaca. Objavio je i knjigu "Zabranjena istina o Srebrenici – priručnik zasnovan isključivo na stranim izvorima" 2007. godine. Ističe da se bavi se političkim i privrednim savjetovanjem, prevođenjem i borbenim mačevanjem.

(Danas/MONDO)