Region

Austrijska policija: Na snimku nije Danka

Autor Nevena Davidović

Austrijska policija oglasila se povodom snimka iz Beča na kom je djevojčica koja podsjeća na nestalu Danku iz Bora.

Izvor: LPD Wien

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopštenjem o Danki Ilić (2) i snimku dve Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice s obzirom da je s njima snimljeno dijete koje fizički podseća na malu Danku.

Austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić. "Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene."

Konstatujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podijelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerovatnije radi o nestaloj djevojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva, navodi se u saopštenju austrijske policije.

"Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti." Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece.