Region

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo male Danke: Sud donio odluku i predložio doživotne kazne zatvora

Autor Uroš Matejić

Više javno tužilaštvo u Zaječaru optužilo je Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića za ubistvo dvogodišnje djevojčice i predložilo da budu osuđeni na doživotne kazne zatvora.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Rina/Facebook/Printscreen

Dejanu Dragijeviću (50) i Srđanu Jankoviću (50), koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, Viši sud u Zaječaru produžio je pritvor za još 30 dana. Podsjetimo, osumnjičenima za ubistvo djevojčice pritvor je isticao danas.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru, podsjetimo, podiglo je optužnicu protiv njih zbog sumnje da su 26. marta u selu Banjsko polje ubili djevojčicu. Optužnicom, koja je poslata sudu na potvrđivanje, obuhvaćen je i Radoslav Dragijević (70), otac optuženog Dejana, zbog sumnje da je učestvovao u premještanju posmrtnih ostataka nestale djevojčice. Radoslav Dragijević se brani sa slobode.

"Optužnica u kojoj je predloženo da dvojicu optuženih za ubistvo djevojčice sud osudi na doživotne kazne zatvora, proslijjeđena je na potvrđivanje. Sud optužnicu može da potvrdi ili da je vrati na dopunu istrage. Čak i ukoliko optužnica bude vraćena na dopunu, optuženi neće biti pušteni na slobodu, jer je ona podignuta u zakonskom roku od šest mjeseci, koliko optuženi mogu da provedu u pritvoru do optuženja", objašnjava izvor blizak istrazi.

Dejan Dragijević i Srđan Janković, podsjetimo, uhapšeni su 4. aprila i od tada su u pritvoru. Poslije hapšenja, kako je Kurir pisao, oni su navodno priznali da su službenim kolima udadrili djevojčicu u Banjskom polju ali i da je Dejan, pošto je Danka davala znake života, zadavio dijete. Navodno su tada rekli i da su telo djevojčice bacili na divlju deponiju, a dva dana kasnije ga prebacili u dvorište porodične kuće u selu Zlot. Kako se prema nezvaničnim informacijama navodi u optužnici, Radoslav je potom premestio Dankino tijelo na lokaciju koja do danas nije poznata.. Tijelo djevojčice, koja je poslednji put viđena 26. marta, do danas nije pronađeno iako je pretraženo više od 30 lokacija.

(Kurir/Mondo)