Region

Vučić: Srbija želi da prednjači u razvoju vještačke inteligencije

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Njujorku da je Srbija zemlja koja ekonomski najbrže raste i da želi da prednjači u razvoju vještačke inteligencije i u biotehnologijama.

Izvor: Shutterstock

Vučić je na svečanom prijemu "Srbija iza budućnosti" u sjedištu UN istakao da je Srbija ponosna na dostignuća u oblasti biotehnologije.

Obraćajući se zvanicama, Vučić je naveo da svi govore o ratovima i onome što će se desiti u budućnosti, ali da niko ne govori o lijepim stvarima.

Vučić je dodao da su mladi važna komponenta svakog društva, zbog čega se mora učiniti svaki napor da oni imaju prosperitetnu budućnost, jer se time obezbjeđuje budućnost čovječanstva.

"Bez mladih ćemo teško da dostignemo ciljeve održivog razvoja. Zato je neophodno da ih ohrabrimo za globalne odluke, da ostvare puni potencijal, kao pojedinci i kao društvo. Bezbedno okruženje, obrazovanje i uključivanje mladih u nacionalne politike zadatak je najvišeg prioriteta", poručio je Vučić.

Na prijemu u stalnoj misiji Srbije pri UN prikazan je film o napretku Srbije u razvoju novih tehnologija, naučno-tehnoloških parkova i napretku nauke, a promovisana je i izložba "Ekspo 2027", koja će biti održana u Beogradu.

(Srna/MONDO)