Žena pokazala trikove zbog kojih hrana traje duže, a koji ujedno sprečavaju da se namirnice pokvare.
Katja Makl na svom TikTok-u redovno dijeli mnogobrojne savete vezane za domaćinstvo. U jednom od videa, ona je otkrila sjajne trikove koji sprečavaju da se hrana pokvari.
Vrlo su jednostavni, lako primjenljivi, a efekti su sjajni: hljeb može biti svjež čak tri nedjelje!
Katja je prvo pokazala trik sa bananama. Ako želite da dugo ostanu svježe, potrebno vam je parčence folije kojim ćete omotati peteljke. To će onemogućiti da brzo potamne.
Ukoliko želite da iseckate šargarepe i sačuvate ih za neki drugi put, potrebno je da ih stavite u posudu sa vodom u koju može da prodire vazduh.
"U slične posude stavljam i bobičasto voće. Prethodno ga operem u vodi sa jabukovim sirćetom, a onda sačekam da se dobro osuši. Stavite ubrus na dno posude, jer se na taj način voće neće pokvariti", objasnila je Katja.
Trik koji je najviše oduševio ljude jeste onaj koji dugo čuva svježinu hleba. Katja je u kesu sa hlebom stavila celer i istakla da se hleb tako ne suši, kao i da može biti svež do tri nedelje.
Kada su salate u pitanju, Katja ih takođe opere, osuši i stavi u posudu sa protokom vazduha.
Pogledajte kako to izgleda:
(MONDO)