Dom

Kako da spriječite stvaranje suvišnog leda u zamrzivaču

Autor Željko Svitlica

Čišćenje frižidera ponekad zna da bude prava agonija, a pogotovo kada dođete do zamrzivača.

Izvor: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Niko ne uživa u čekanju da se led otopi i razmišljanju da li će se namirnice koje su bile unutra pokvariti dok su napolju, a zatim i ribanju i sušenju fioka. Takođe, da ne pričamo o činjenici da to može znatno da ošteti vaš uređaj. Upravo iz tih razloga otkrivamo vam tri trika kako da se led više ne pojavi u vašem frižideru.

1. Uz pomoć ulja

Sve što je potrebno da uradite je da za početak detaljno očistite sve elemente frižidera. Nakon toga, na lopticu vate nanesite malo ulja, a potom premažite unutrašnjost. Tako ćete stvoriti klizavu površinu na kojoj led neće moći da se formira.

2. Vodite računa o načinu na koji skladištite namirnice

Još jedan način da spriječite formiranje leda je da koristite kese sa zip zatvaračem ili posude sa poklopcem. Takođe, važno je da prilikom skladištenja namirnica u kesama vodite računa da istisnete što više vazduha pre stavljanja u zamrzivač.

3. Razmišljajte na duge staze

Hladan vazduh neprekidno cirkuliše unutar zamrzivača, a ukoliko topao ili vlažan vazduh dospije u unutrašnjost, na mjestu njegovog kontakta sa hladnim vazduhom stvara se sloj leda. Upravo iz tog razloga veoma je bitno da prilikom odabira frižidera izaberete model sa tehnologijom koja kontroliše nakupljanje leda.

Tagovi