Top recept

Ekspres recept za ručak od omiljene jesenje namirnice: Gratinirani karfiol će vas oduševiti, obavezno ga probajte!

Autor Dragana Božić

Toliko jednostavan, da mogu da ga spreme i najneiskusniji u kuhinji!

Izvor: YouTube/Valentina's Simply Good Food

Karfiol je izuzetno zdrav, to je jedan od razloga da ga obavezno uvrstite u kuhinju u ovom periodu!

Sastojci:

1 glavica karfiola

5 dl milerama

1 jaje

so

1 dl ulja

350 g prezli

Priprema:

Karfiol izdijeliti na manje cvjetove i skuvati u slanoj vodi (voditi računa da se ne raspadne). Mileram pomiješati s jajetom i malo posoliti. Na ulju kratko propržiti prezle da porumene. Skloniti s vatre i posoliti po ukusu. U blago nauljenu vatrostalnu posudu slagati sljedećim redosledom: prezle, karfiol, mileram s jajetom, prezle, karfiol i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti mileramom i prezlama. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C dok ne porumeni (15-20 minuta).