Svi vole da jedu pite, uz samo par izmjena u receptu, sada je možete i vi praviti dok postite na vodi.
Ako postite, sigurno ste u potrazi za dobrim posnim receptima kao što je ova pita od pečuraka.
Niko od ukućana neće primjetiti da je pita posna, recept je jako jednostavan i brzo se pravi.
Sastojci
1/2 glavice luka
400 grama šampinjona
1 šolja mljevenog paradajza
1/4 praziluka
kore za pitu
so
biber
origano
voda
Priprema
Sitno isjeckati praziluk, pečurke i luk staviti na tiganj i prodinstati na blagoj vatri. U teflonski tiganj ubaciti šolju mljevenog paradajza, dodati izdinstan praziluk, luk i pečurke i ubaciti začine.
Kore isjeći na tri dužine, svaku od njih nafilovati i umotati kao rolat. Tepsiju prekrijte papirom za pečenje i na nju prebacite pitu. Peče se na 200 stepeni, dok pita ne porumeni. Kada je izvadite, odložite je prekrivenom krpom da malo omekša, a potom poslužite.