Kuhinja

Moguće je jesti slatko i dok postite! Medeno srce na vodi u kome će uživati cijela porodica!

Autor Dragana Božić

Zašto ne biste uživali u lijepoj hrani i poslasticama dok postite na vodi?

Izvor: YouTube/Screenshot/tastemade.com

Nakon ručka sa porodicom, napravite poslasticu koja se brzo i lako priprema.

Posno medeno srce spremno je za pola sata! 

Sastojci

2 šolje vode ( malo veće)

2 šolje brašna

2 šolje šećera

1 kesica cimeta

1 kašika sode bikarbone

2 kašike kakaoa

4-5 kašika džema od šljiva

posna čokolada

Priprema

U posudi sjedinite sve sastojke, dobro ih promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Cijeli pleh prekriti pek papirom. Smjesu sipati u pleh i peći na 180 stepeni, oko pola sata. 

Gotov kolač isjeći kalupima u obliku srca, pa svaki komad glazirati otopljenom posnom čokoladom.