• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trikovi za savršeno ispečen krompir

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Jednostavno je, a daje sjajne rezultate!

 Trikovi za savršeno ispečen krompir Izvor: YouTube/MamaBoi'sKitchen

Ako volite pečeni krompir, dobro zapamtite ova dva trika britanskog kuvara Toma Vesterlanda. Jedan ima veze sa sječenjem krompira, a drugi sa tačnim vremenom kuvanja.

Krompir pečen u rerni je odličan ručak ako ga "zalijete" pavlakom i dodate šunku, slaninicu ili drugo povrće, ali je omiljen i kao prilog. Evo kako da bude savršeno krckav spolja, a mekan iznutra!

Možda će vas zanimati

1. Sjecite "na nepravilno"

Uzmite čvrst krompir, najbolje je da bude bijele sorte, iako kuvari inače preporučuju crveni. Operite ga i isjecite, na nepravilne oblike "tako da ima što više ivica i površina koje će postati hrskave", savjetuje on.

2. Pravilo sedam minuta

Zagrijte rernu na 200 stepeni, ubacite isječeni krompir u dobro posoljenu hladnu vodu, a onda pojačajte vatru i pustite da vri tačno sedam minuta. Ocijedite krompir i slobodno budite grubi prema njemu, neka udara u ivice cjediljke, tako će dobiti još više izbočina koje će se lepo zapeći u rerni. Ubacite ga u pleh, prelijte uljem ili, još bolje, masnoćom od pečenja govedine, kaže on. Na taj način krompir će dobiti bogat ukus.

Ne smanjujte vatru, već pažljivo posmatrajte krompir i čim postane zlatan i hrskav, gotov je!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop