Kuhinja

Čokoladni kolač bez brašna: Trebaju vam samo četiri sastojka (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez

Gosti stižu, nemate mnogo vremena? Evo poslastice koja će vas "izvući"!

Izvor: iStock/Getty Images Plus/SherSor

Jednostavan kolač koji vas neće "osramotiti" pred gostima, naprotiv - tražiće se parče više!

Sastojci:

220 grama putera

Osam jaja

450 grama čokolade

¼ kašičice fine morske soli

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

Pripremite pleh i podmažite ga, a zatim obložite papirom za pečenje.

Mikserom mutite jaja oko pet minuta, da postanu pjenasta.

U posudu stavite čokoladu, so i puter, pa otopite na pari. Zatim polako u to dodajte otprilike jednu trećinu umućenih jaja, dobro promiješajte, a zatim ovu smjesu prelijte u posudu sa ostatkom jaja i sve izmiješajte.

Smjesu nalijte u pripremljen pleh, a zatim ovaj pleh sa kolačem stavite u neki veći pleh, u koji ćete sipati oko dva centimetra vode.

Sve zajedno stavite u rernu i pecite oko pola sata do 40 minuta ili dok ivice kolača ne počnu da se odvajaju od pleha.

(MONDO)