Kuhinja

Nema šanse da pojedete samo jedan: Ne peku se, lako se prave, a tope se u ustima!

Autor Dragana Božić

Probajte ih, nećete se pokajati!

Izvor: iStock / Getty Images Plus/cudger

Kada niste raspoloženi da provedete sate pored šporeta, a rado biste pojeli nešto slatko i ukusno, ovo je pravi recept za vas - kolači koji se ne peku, a spremaju se nevjerovatno lako!

Sastojci:

¼ šolje kokosovog ulja

¼ šolje javorovog sirupa

¼ šolje bademovog mlijeka

Dvije kašike kakaa

¼ šolje plus dvije kašike putera od kikirikija

Pola kašičice ekstrakta vanilije

Šolja i po ovsenih pahuljica

Priprema:

Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje, kako se kolačići ne bi lijepili za podlogu.

U tiganju srednje veličine istopite kokosovo ulje na vatri srednje jačine, pa u to dodajte javorov sirup, bademovo mlijeko, kakao, puter od kikirikija i ekstrakt vanilije, pa sve dobro izmiješajte. Ostavite da se krčka oko dva minuta, uz često miješanje.

Sklonite smjesu sa vatre, pa u to dodajte ovsene pahuljice.

Kašičicom vadite smjesu na pleh, pa ostavite oko pola sata da se kolači stegnu.

(MONDO)