Rižoto je uvek dobar izbor za dane posta, a ovako se sprema!
Ako vam treba dobar recept za post na vodi, iskombinujte zasitne i zdrave namirnice kao što su pečurke!Ovaj recept za rižoto mogu da spreme i potpuni početnici u kuhinji, a pošto je zasitan, a neutralan, eksperimentišite i sa raznim dodacima koji će podići njegov ukus na viši nivo!
Ako postite na vodi, a želite da se zasladite, ne propustite ni posni recept za čupavce s kokosom!
Sastojci:
Dve čaše pirinča
300 grama šampinjona
3 čena bijelog luka
1 manja glavica crnog luka
Začin s povrćem
So, biber
Priprema:
U šerpi s debljim dnom izdinstajte sjeckani luk, bijeli luk i šampinjone na malo vode. Dodajte pirinač i pustite da malo krčka. Nalijte vodom da ogrezne, na dve čaše pirinča trebalo bi da vam bude dovoljno četiri čaše vode. Obilno začinite solju i biberom, kao i začinom sa sušenim povrćem. Kada pirinač smekša, što je u zavisnosti od sorte 15 ili 20 minuta, jelo je gotovo!