Ukusan i sočan burger od povrća: Super ručak za dane posta | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provereni recepti

Ukusan i sočan burger od povrća: Super ručak za dane posta

Autor Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Jednostavan recept!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Quanthem

Dobri recepti za post na vodi, znače da ne unesete namirnice životinjskog porekla, a opet da ne izgubite na ukusu i energetskoj vrednosti obroka!

Ako postite na vodi, probajte ove burgere od povrća, ukusni su i aromatični i spremaju se u rerni. Osnovni sastojak su pasulj i šampinjoni, uz dodatak belog luka i svežih začina. Tražite i posni kolač? Predlažemo vam posni recept za čupavce s kokosom!

Možda će vas zanimati

 Sastojci:

225 grama šampinjona
1 šargarepa
100 grama brokolija
1/2 crnog luka
2 čena bijelog luka
Konzerva crnog pasulja
Svježi začin po izboru (peršun, bosiljak...)
Kašika koncentrata paradajza
So, biber

Priprema:

Svježe povrće, sve osim pasulja, stavite u blender i usitnite. Istresite ga na papirom obložen pleh za pečenje i zapecite u rerni 15-20 minuta.

Pasulj ocjedite, dodajte u pleh i pecite još desetak minuta. Po isteku tog vremena, ohladite povrće, začinite ga i dodajte mu koncentrat paradajza, pa formirajte vlažnim rukama pljeskavice. Stavite i njih u rernu i pecite još desetak minuta, dok ne dobiju boju na površini. Poslužite u posnim zemičkama uz salatu i povrće.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA