Jednostavan recept!
Dobri recepti za post na vodi, znače da ne unesete namirnice životinjskog porekla, a opet da ne izgubite na ukusu i energetskoj vrednosti obroka!
Ako postite na vodi, probajte ove burgere od povrća, ukusni su i aromatični i spremaju se u rerni. Osnovni sastojak su pasulj i šampinjoni, uz dodatak belog luka i svežih začina. Tražite i posni kolač? Predlažemo vam posni recept za čupavce s kokosom!
Sastojci:
225 grama šampinjona
1 šargarepa
100 grama brokolija
1/2 crnog luka
2 čena bijelog luka
Konzerva crnog pasulja
Svježi začin po izboru (peršun, bosiljak...)
Kašika koncentrata paradajza
So, biber
Priprema:
Svježe povrće, sve osim pasulja, stavite u blender i usitnite. Istresite ga na papirom obložen pleh za pečenje i zapecite u rerni 15-20 minuta.
Pasulj ocjedite, dodajte u pleh i pecite još desetak minuta. Po isteku tog vremena, ohladite povrće, začinite ga i dodajte mu koncentrat paradajza, pa formirajte vlažnim rukama pljeskavice. Stavite i njih u rernu i pecite još desetak minuta, dok ne dobiju boju na površini. Poslužite u posnim zemičkama uz salatu i povrće.