6 miliona ljudi je oduševljeno! Najukusnija slatka pogača, nećete se zaustaviti na 1 parčetu! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

6 miliona ljudi je oduševljeno! Najukusnija slatka pogača, nećete se zaustaviti na 1 parčetu!

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Savršeno mekana, od sada ćete je samo ovako poraviti!

Izvor: YouTube/Screenshot/Apron

Nije komplikovana za pripremu, a ukus će vas raspametiti. Ako ste ljubitelj testa, ne propustite da probate i recept za lepinje sa sirom, kao i najbolju prazničnu pogaču!

Sastojci:

80 ml toplog mleka

1 kašika suvog kvasca

300 g brašna

5 g soli

30 g šećera

1 jaje

1 dl tečne pavlake

50 g suvih brusnica

Priprema:

U toplom mleku razmutiti kvasac i ostaviti pet minuta da "proradi". Pomešati brašno, so i šećer, pa dodati tečnu pavlaku, jaje i nadošli kvasac i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Brusnice iseckati. Pleh prečnika 20 cm i dubine 7 cm premazati uljem, pa obložiti papirom za pečenje i ponovo nauljiti. Nadošlo testo podeliti na pet jednakih delova. Svaki oblikovati u lopticu. Pokriti providnom folijom i ostaviti 15 minuta. Svaku lopticu razvaljati u oblik elipse, pa zaseči nožem (od polovine) na tanke trake. Na donji (neisečen deo) rasporediti petinu brusnica, pa urolati u rolnicu. Tako uraditi sa preostala četiri dela. Poređati u pleh. Prekriti providnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostruči. Premazati svežim mlekom i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 170 stepeni C, između 17 i 20 minuta.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA