Mislite da znate kako se pripremaju, ali kada pročitate ove savjete zapitaćete se...
Spremanje kajgane se čini kao najlakši posao na svijetu, ali ako pitate profesionalce - reći će vam da svi prave nekoliko grešaka zbog kojih ovo jelo nije savršeno.
Svi jaja pripremaju u tiganju, na ulju ili bez (ako koriste teflonski tiganj), ali prva greška koju prave jeste da previsoka temperatura. Ako ste previše zagrejali tiganj, jaja će se previše brzo prepeći i "dehidrirati", pa neće imati onu pjenastu strukturu.
Da biste to izbjegli pomoći će vam jedna namirnica - mlijeko. Ukoliko u umućena jaja dodate malo mlijeka vrlo malo ćete im promijeniti ukus, praktično ga razblažiti, a struktura će biti daleko kremastija. Na dva jajeta dvoljno je dodati jednu kašiku mlijeka.
A da bi bila pjenasta i vazdušasta pribjegnite triku koji mnogi koriste u pripremi palačinaka - dodajte malo gazirane vode. Kuvari se kunu u ovaj trik, jer mjehurići u mineralnoj vodi čine smjesu rastresitijom i daju joj na volumenu.