• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva trika za savršena jaja: Kuvari otkrili tajne sastojke za najpjenastiju kajganu

Autor Maja Gašić

Mislite da znate kako se pripremaju, ali kada pročitate ove savjete zapitaćete se...

Spremanje kajgane se čini kao najlakši posao na svijetu, ali ako pitate profesionalce - reći će vam da svi prave nekoliko grešaka zbog kojih ovo jelo nije savršeno.

Svi jaja pripremaju u tiganju, na ulju ili bez (ako koriste teflonski tiganj), ali prva greška koju prave jeste da previsoka temperatura. Ako ste previše zagrejali tiganj, jaja će se previše brzo prepeći i "dehidrirati", pa neće imati onu pjenastu strukturu.

Da biste to izbjegli pomoći će vam jedna namirnica - mlijeko. Ukoliko u umućena jaja dodate malo mlijeka vrlo malo ćete im promijeniti ukus, praktično ga razblažiti, a struktura će biti daleko kremastija. Na dva jajeta dvoljno je dodati jednu kašiku mlijeka.

A da bi bila pjenasta i vazdušasta pribjegnite triku koji mnogi koriste u pripremi palačinaka - dodajte malo gazirane vode. Kuvari se kunu u ovaj trik, jer mjehurići u mineralnoj vodi čine smjesu rastresitijom i daju joj na volumenu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA