• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva trika za savršena jaja: Kuvari otkrili tajne sastojke za najpjenastiju kajganu

Autor Maja Gašić

Mislite da znate kako se pripremaju, ali kada pročitate ove savjete zapitaćete se...

 Kajgana najbolji recept Izvor: YouTube/Clean & Delicious

Spremanje kajgane se čini kao najlakši posao na svijetu, ali ako pitate profesionalce - reći će vam da svi prave nekoliko grešaka zbog kojih ovo jelo nije savršeno.

Svi jaja pripremaju u tiganju, na ulju ili bez (ako koriste teflonski tiganj), ali prva greška koju prave jeste da previsoka temperatura. Ako ste previše zagrejali tiganj, jaja će se previše brzo prepeći i "dehidrirati", pa neće imati onu pjenastu strukturu.

Da biste to izbjegli pomoći će vam jedna namirnica - mlijeko. Ukoliko u umućena jaja dodate malo mlijeka vrlo malo ćete im promijeniti ukus, praktično ga razblažiti, a struktura će biti daleko kremastija. Na dva jajeta dvoljno je dodati jednu kašiku mlijeka.

A da bi bila pjenasta i vazdušasta pribjegnite triku koji mnogi koriste u pripremi palačinaka - dodajte malo gazirane vode. Kuvari se kunu u ovaj trik, jer mjehurići u mineralnoj vodi čine smjesu rastresitijom i daju joj na volumenu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop