Italijanska čorba s jednim neočekivanim sastojkom: Uvijek ga imate u kući i nikad ne znate šta biste s njim! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laki recepti

Italijanska čorba s jednim neočekivanim sastojkom: Uvijek ga imate u kući i nikad ne znate šta biste s njim!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ovaj recept je rješenje!

Izvor: YouTube/PastaGrannies

Ribolita je tradicionalna italijanska čorba puna ukusnih sastojaka kao što je kelj. U potpunosti je vegatarijanska, a ako koristite povrtnu kocku umjesto pileće, može biti i posna. Ime joj, u slobodnom prevodu, znači "podgrijana" jer se ranije pravila od ostataka jučerašnjeg ručka i starog hljeba.

Ako volite čorbe, ne propustite i ove recepte - kako se prave italijanska čorba od bijelog luka i pileća čorba za jačanje imuniteta.

Sastojci:

1 crni luk
1 šargarepa
4 čena bijelog luka
Pola glavice kelja
150 grama starog hljeba
Kocka pileće supe
Konzerva bijelog pasulja
Kašika koncentrata paradajza
So, biber
Maslinovo ulje
Majčina dušica

Priprema:

Isjecite povrće, zagrijte ulje u dubokoj šerpi. Propržite najprije crni i bijeli luk i šargarepu. Dodajte majčinu dušicu, kelj i koncentrat paradajza i propržite sve zajedno još par minuta.

Kocku rastvorite u 700 mililitara vruće vode, pa ulijte u šerpu. Pasulj ocijedite, polovinu izgnječite viljuškom i sve zajedno ubacite u šerpu. Neka čorba krčka 20 minuta, po potrebi dolijte još vode.

Začinite dobro solju i biberom, i pred kraj kuvanja ubacite hljeb iskidan na komade. Kada hljeb lijepo upije čorbu i postane mekan, vrijeme je za serviranje. Servirajte u činijama, prelijte maslinovim uljem i još malo pobiberite.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA