• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina koja sama "uskače" u usta! Sočno meso i pikantan sos, evo kako se sprema recept koji je hit širom svijeta!

Autor Dragana Božić

Bijelo meso, recept koji je tradicionalan i popularan!

 Piletina koja sama "uskače" u usta! Sočno meso i pikantan sos, evo kako se sprema recept koji je hit širom svijeta! Izvor: YouTube/Recipe30

Ako volite pileće bijelo meso, ali su vam dosadili recepti koje već znate, probajte ovaj ukusni italijanski specijalitet.

Pileća saltimboka je meso u ukusnom sosu, a ime recepta u prevodu znači "skače u usta" - toliko je ukusno da se, u šali, jede samo od sebe!

Sastojci:

3 pileća filea
6 listova žalfije
6 šnitova pršute
1 čen bijelog luka
200 mililitara bijelog vina
3 kašike maslaca
3 kašike brašna
Svježi peršun
Crni biber

Priprema:

Pileći file presjecite na pola, tako da dobijete dvije tanje šnicle. Izlupajte ih tako da budu jednake debljine. Na piletinu položite list žalfije, omotajte ga pršutom pa propržite na maslacu dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite meso, u tiganj ulijte vino, dodajte peršun i sitno sjeckani bijeli luk, potom brašno pa miješajte na srednjoj vatri dok ne dobijete gusti sos. Poslužite uz dosta svježe mljevenog bibera.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop