Laki recepti

Jelo sa mljevenim mesom: Ukusno, a jednostavno se priprema

Autor Bojana Ninković

Nema dugog stajanja pored šporeta, sav posao obavlja ringla!

Izvor: YouTube/Soul Food Cooking

Mljeveno meso je zahvalna namirnica, i u mnogim receptima se može iskoristiti na najrazličitije načine. Iako su pljeskavice, burgeri i ćevapi najčešći i omiljeni oblik spremanja mljevenog mesa, predlažemo vam da napravite ovaj čili.

Sve sastojke ćete izdinstati a potom je dovoljno da jelo ostavite poklopljeno da krčka, dok se vi bavite važnijim ili zabavnijim stvarima. Nema stajanja pored šporeta!

 Sastojci:

Kilogram mljevenog mesa
2 paprike
1 crni luk
3 čena bijelog luka
2 konzerve paradajza pelata
300 mililitara goveđe supe
2 konzerve crnog pasulja
Origano
Tucana paprika
Kumin
So, biber
Tvrdi sir

Priprema:

Mljeveno meso propržite s biberom, izvadite iz tave i stavite na papirni ubrus. U istoj tavi  propržite crni i bijeli luk i papriku sjeckanu na kockice. Vratite meso, dodajte paradajz, supu, začine po ukusu, i krčkajte 30 minuta na tihoj vatri.

Ubacite pasulj i pokriveno krčkajte još 15 minuta. Gotovo jelo pospite narendanim tvrdim sirom i poslužite uz pirinač.