Kuhinja

Tri načina da spremite sremuš, trajaće vam mjesecima

Autor Dragana Božić

Ovo može svako, a genijalno je!

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.

Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina - isprobajte svaki! 

SO SA SREMUŠEM:

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

Opran i osušen sremuš u blenderu pomiješajte s krupnom morskom solju. Mješavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrijanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

ULJE OD SREMUŠA:

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

U blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samljeveni, i sremuš isječen na krupnije komade. 

MASLAC SA SREMUŠEM:

Vjerovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isjecite sitno i pomiješajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dvije dodavati u razna ukusna jela.

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers