Banana hljeb je još bolji ako dodate orahe i čokoladu (RECEPT) | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Banana hljeb je još bolji ako dodate orahe i čokoladu (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez
Autor Vesna Kerkez

Dva sastojka od običnog kolača napraviće vrhunsku poslasticu

Izvor: Youtube/Screenshot/Delish

Banana hljeb je posljednjih godina veoma popularan kolač, ali je i sjajan način da potrošite prezrele banane. Dodajte mu orahe i čokoladu i buće duplo bolji!

Sastojci:

Dvije šolje bijelog brašna

Pola šolje bijelog šećera

¼ šolje smeđeg šećera

Kašičica sode bikarbone

Pola kašičice soli

Tri dobro zrele banane

¼ šolje grčkog jogurta

Dva jaja

¼ šolje ulja

Dvije i po kašičice ekstrakta vanile

Pola šolje sjeckanih oraha

Pola šolje sjeckane čokolade

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za pečenje – obložite ga papirom za pečenje, a zatim na papir nanesite nekoliko kapi ulja.

U većoj posudi pomiješajte brašno, bijeli i smeđi šećer, sodu bikarbonu i so.

U odvojenoj posudi srednje veličine pomiješajte banane koje ćete izdrobiti viljuškom, zatim jaja, grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Izmiješajte sastojke i spojite ih sa suvim sastojcima, pa opet izmiješajte da se sve sjedini.

U smjesu dodajte sjeckane orahe i čokoladu, pa nalijte u kalup i pecite 50 do 60 minuta.

Kada izvadite kolač iz rerne ostavite da se potpuno ohladi, pa ga tek onda izvadite iz kalupa i sijecite.

(MONDO)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA