Kao iz najskuplje poslastičarnice sa Menhetna!
Savršena kombinacija čokolade i lješnika. Ako želite da pojačate sladak ukus, dodajte na vrh noža mljevene ljute paprike u smjesu - rezultat će vas oduševiti!
Ako ste ljubitelj čokolade, ne propustite i recept zaslatkiš koji je pogodan i za dane posta!
Sastojci:
250 g putera
200 g crne čokolade za kuvanje
80 g kakao praha
70 g brašna
350 g šećera u prahu
1 kašičica praška za pecivo
4 jaja
50 g lešnika
Priprema:
Rernu zagrijati na 180 stepeni C. Na pari otopiti puter i čokoladu, miješajući da se sjedine. Dodati isjeckane lješnike. Prosijano brašno pomiješati sa kakaom, praškom za pecivo i šećerom u prahu. Pomiješati sa čokoladom i puterom. Dodati umućena jaja i sve dobro izmiješati da nema grudvica.
Trik koji znaju samo iskusne domaćice i poslastičari jeste da ukoliko želite da tijesto ne "padne" tokom pečenja, onda ne treba koristiti mikser, već sve mututi rukom.
Smjesu izliti u nauljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrijanoj rerni 25 minuta. Iz pleha ih vaditi tek kada se ohlade.