Pjenasti kolač koji se lako pravi i topi u ustima (RECEPT) | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Pjenasti kolač koji se lako pravi i topi u ustima (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez
Autor Vesna Kerkez

Nije vam čak potrebno brašno!

Izvor: YouTube/Screenshot/Last Minute Kitchen

Savršeno lak za pripremu, bez brašna i kvasca. Odvojite sat vremena za najpjenastiji kolač koji ste ikada probali, sigurno nećete zažaliti.

A ukoliko postite, obavezno probajte i naše recepte za najmekše kiflice "na vodi" i rižoto s pečurkama.

Sastojci:

4 jaja

70 g šećera

1  vanilin šećer

350 g grčkog jogurta

50 g skrobnog brašna

narendana kora od 1 limuna

sok od 1/2 limuna

šećer u prahu

Priprema:

Mutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije pjenasta i svijetla smesa. Umiješati narendanu koru jednog limuna. Dodati jogurt i sve dobro izmiješati. Zatim, umiješati skrob i umutiti da nema grudvica. Ulupati bjelance sa sokom od limuna i pažljivo dodati smjesi od žumanaca. Promiješati, pa izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C, otprilike 30-40 minuta. Posuti šećerom u prahu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA