Nije vam čak potrebno brašno!
Savršeno lak za pripremu, bez brašna i kvasca. Odvojite sat vremena za najpjenastiji kolač koji ste ikada probali, sigurno nećete zažaliti.
A ukoliko postite, obavezno probajte i naše recepte za najmekše kiflice "na vodi" i rižoto s pečurkama.
Sastojci:
4 jaja
70 g šećera
1 vanilin šećer
350 g grčkog jogurta
50 g skrobnog brašna
narendana kora od 1 limuna
sok od 1/2 limuna
šećer u prahu
Priprema:
Mutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne dobije pjenasta i svijetla smesa. Umiješati narendanu koru jednog limuna. Dodati jogurt i sve dobro izmiješati. Zatim, umiješati skrob i umutiti da nema grudvica. Ulupati bjelance sa sokom od limuna i pažljivo dodati smjesi od žumanaca. Promiješati, pa izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C, otprilike 30-40 minuta. Posuti šećerom u prahu.
(MONDO)