I posne!

Carske lepinje: Pecivo kome niko ne može da odoli (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez

Ispecite ih u tiganju bez dodatka masnoće i uživajte!

Izvor: YouTube/Screenshot/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Ako ste u potrazi za jednostavnim receptom za hleb ili lepinje, ovaj će vas oduševiti.

Umijesite ih i služite uz ćevape ili neki namaz, garantovano nestaju za tren!

Sastojci:

900 g brašna

300 ml toplog mleka

300 ml tople vode

20 g soli

20 g svežeg kvasca 

maslinovo ulje

iseckan peršun

Priprema:

Pomiješati brašno i so, pa dodati dobro izmrvljen kvasac. U mješavinu sipati mlijeko i zamijesiti meko tijesto. Oblikovati u loptu, posudu prekriti prozirnom folijom i krpom i ostaviti da odstoji sat vremena, da nadođe. Kad je tijesto naraslo, izvaditi ga iz posude i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi. Isjeći na osam jufki, oblikovati u lopte pa ih rastanjiti na krug prečnika  20 cm.

Svaku lepinju peći u tiganju, bez dodatka ulja, sa obe strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Na kraju malo zaliti maslinovim uljem i posuti isjeckanim peršunom. 

(MONDO)