Kuhinja

Tri greške zbog kojih hrana završi u kanti za đubre

Autor Dragana Božić

Nikada nemojte da pravite ove greške u kuvanju! Upropastićete jelo, a da nećete imati pojma šta ste uradili pogrešno.

Izvor: YouTube/Screenshot/Foodland Hawaii

Da bi jelo bilo ukusno, nije dovoljno samo imati dobar recept. Potrebno je i da znate neke male "cake" a koje prave veliku razliku. Pročitajte koje greške iskusne domaćice nikada ne bi napravile...

Odmrzavanje mesa

Većina ostavlja meso da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a to je velika greška. Dovoljno je da ga ovako ostavite samo malo duže da bi se razvile bakterije. Bolja opcija je da meso odmrznete u frižideru.

"Besomučno" mariniranje

Pogrešna je pretpostavka da će meso koje je jako dugo stoji u marinadi biti ukusnije i sočnije. Dešava se suprotno, zapravo. Meso koje previše dugo stoji u marinadi će biti "gumastije", za šta je kriva kiselina koja se nalazi u čestim sastojcima "paca", kao što su sirće i limun.

Prženje bijelog luka

Bijeli luk se veoma brzo uprži i zagori, zbog čega ga nikada ne treba u isto vrijeme stavljati u tiganj sa crnim lukom kome je potrebno duže vrijeme da postane staklast. Rješenje ovog problema bi moglo da bude da bijeli luk isječete na veće komade...

Tagovi