Poznata britanska kuvarica otkrila trik pomoću kojeg ćete napraviti savršenu, vazdušastu kajganu.
Čini se da ne postoji jednostavnija stvar na svijetu od pripremanja kajgane – umutite jaja i sipate ih u zagrijan tiganj i dodate začine. Da, to jeste suština, ali jedna od najpoznatijih britanskih kuvarica Niješa Arington otkriva jednostavne trikove koji će pomoći da kajgana bude ukusnija i vazdušastija.
Prema njenim riječima, kada razbijete i umutite jaja, sljedeći korak koji nipošto ne treba da preskočite je da procijedite jaja kroz cjediljku.
"Umutite jaja, a zatim ih procijedite jer albumin (protein u jajetu) ima veći sadržaj vode. Obavezno procijedite jaja kako biste dobili glatku, lijepu teksturu", savjetuje Aringtonova, dodajući da će to kajganu učiniti vazdušastom.
Tiganj treba da držite na tihoj vatri i da ga ne pomjerate previše, a začinite ih kada ih sipate u tiganj.
"Ja dodajem i malo kisele pavlake, a zatim ih umutim. To je stvarno predivno", kaže kuvarica.
Kada dodate pavlaku, da bi kagajana bila još kremastima, smanjite temperaturu šporeta, a Aringtonova savjetuje i da ih ne pomjerate previše špatulom po tiganju, kako ih ne biste potpuno izmrvili.
I još jedna caka – taman prije nego što vam izgleda da su jaja gotova, isključite šporet. Ostaće taman dovoljno toplote da se kajgana lijepo isprži, a da ne zagori.
Preostaje vam samo da uživate u savršenoj kajgani...
(MONDO)