Još bolji nego u restoranu

Kremast kao puter: Kuvarica otkrila tri savjeta za najbolji pire krompir

Autor Maja Gašić

Popularna "food blogerka" i kuvarica otkrila je recept za najbolji pire krompir. Saznajte gdje griješite i šta da ispravite da bude kao iz restorana!

Izvor: Tiktok/@ukkkkeda

Pire krompir u restoranima se veoma razlikuje od domaćeg, a ne radi se samo o tome kako je serviran i što nema nijednu grudvicu. Obično sadži i neki tajni sastojak koji vam profesionalni kuvari nikada ne bi otkrili, a koji mu daje "caku"...

Na društvenoj mreži TikTok naići ćete na pregršt savjeta o tome kako da pripremite jaja, meso, picu i neka od najprostijih jela, među kojima je i pire krompir.

"Food blogerka" Elena Golutsova, pobjedinica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji,  podijelila je jedan od svojih trikova za jelo bez premca. Ovu tajnu znaju samo profesionalci, ali ne očekujte da bi vam je otkrili!

Da bi pire bio kremast poput maslaca, neophodno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga protisnuti kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, potrebno je dodati ne hladno (kao što svi obično rade), već vruće kuvano mlijeko i umutiti smjesu. Možete to da uradite miskerom, ručno ili u blenderu. Mućenje će jelo "obogatiti" vazduhom, što će ga učiniti pjenastijim i "lakšim". Osim toga, na ovaj način će pire postati za nekoliko nijansi svijetliji od onog koji nije bio umućen. Još jedna tajna iskusne kuvarice je da rastopi puter prije nego što ga doda u krompir.

Pogledajte i sami kako se priprema...

Kuvar Ilja Lazerson u svom TikToku takođe savjetuje dodavanje muskatnog oraščića u pire.

MONDO