Kuhinja

Odlična kombinacija čokolade i narandže: Jafa desert u čaši

Autor Dragana Božić

Ljubitelji Jafa keksa uživaće u ovom laganom i osvježavajućem desertu u čaši!

Izvor: slatkisvijet.com

Sastojci:

Žele od Fante:

500 ml Fante
2 žlice šećera
3 žlice gustina

Čokoladna krema:

150 g Nutele
200 ml vrhnja za šlag
naribana korica 1 naranče

Ostalo:

20 kom Jaffa keksa
300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Gustin razmutite s malo Fante. Ostatak Fante zagrije do vrenja zajedno sa šećerom pa dodajte pipremljeni gustin. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, kao puding.

Jafa kekse razrežite na manje komade pa stavite u čaše ili zdjelice za posluživanje. Nekoliko keksa sačuvajte za dekoraciju.

Preko keksa prelijte žele od Fante pa ostavite da se malo ohladi.

Nutelu, vrhnje za šlag i koricu naranče stavite u manji lonac pa otopite na laganoj vatri. Kada se žele malo ohladi prelijte preko njega čokoladnu kremu.

Ostavite desert da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u frižider.

Prije posluživanja desert ukrasite tučenim vrhnjem za šlag i Jafa keksima.

(slatkisvijet.com)