Recept

Omiljena kombinacija: Kolač sa višnjama i čokoladom

Autor Dragana Božić

Jedna od omiljenih kombinacija mališana jeste i čokoladni kolač sa višnjama. A ono što je posebno dobro za taj recept jeste što uopšte nije komplikovan za pripremu.

Clafoutis chocolate cake with cherries on a rustic wooden table closeup
Izvor: Envato

Osim 400 do 500 grama višanja bez košpice, kao i 200 g čokolade za kuvanje, biće vam potrebni i sljedeći sastojci: 200 gr maslaca, 2 kašike kakaa u prahu, 4 jajeta, 150 g kristal šećera, jedna kesica vanilin šećera i 150 do 200 g brašna.

Kao i za većinu recepata za voćne kolače, tako i ovdje važi da je priprema prilično brza i jednostavna.

Rastopite na pari maslac i čokoladu za kuvanje, pa ostavite da se malo prohladi. Jaja ćete umutiti sa pripremljenim šećerom i vanilinim šećerom, a onda ćete u njih dodati rastopljenu čokoladu i maslac, te sve sjediniti. Brašno dodajete na kraju, a onda i višnje. Nemojte slučajno mutiti mikserom poslije toga, već jednostavno promiješajte blago kašikom ili varjačom.

Potrebno je da na temperaturi od oko 200 stepeni ovaj kolač sa višnjama i čokoladom pečete oko 40 minuta.

(Mondo)