• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paprike na neuobičajen način: Napravite "punjene opanke"

Autor Dragana Božić

Ljeto je doba kad nas majviše mrzi da pravimo ručak, ali više nema izgovora. Ovaj recept će vas oduševiti brzinom spremanja, ali i nezaboravnim ukusom.

 161171_shutterstock-163857665_ff.jpg Izvor: Shutterstock

Sastojci:

6 crvenih paprika, malo ulja za mazanje, so.

Za nadjev: 2 jaja, 100 g mljevenog mesa, 100 g sira, 50 g kačkavalja, prstohvat soli, bibera i peršuna, 6 kriški paradajza.

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od sjemenki i presjeći na pola po dužini. U posudici pomiješati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana "opanaka". Poređati u suvu posudu za pečenje.

Za nadjev žicom umutiti jaja, dodati začine i promiješati. Dodati i kratko proprženo mljeveno meso, kačkavalj isječen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmiješati nadjev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grijač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta prije završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Uživajte!

(Mondo/Stil.Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop