• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzi ručak: Piletina sa prasom u bijelom vinu

Autor Dragana Božić

Idealan recept za one sa malo vremena.

 147425.jpg Izvor: Screenshot

Sastojci: 

600 g piletine
1 kašičica mljevene paprike
40 g maslaca
700 g prase
150 ml bijelog vina
100 ml kiselog vrhnja
1 kašika suvog začina

Priprema:

Piletinu narežite na komade. Prasu dobro operite i narežite na kolutove. Na zagrijanom maslacu popecite meso i pripremljenu prasu. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promiješajte, dodajte suvi začin i nastavite dinstati na laganoj vatri podlijevajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Piletinu poslužite uz pire krumpir.

Savjet

Za pripremu ovog jela možete koristiti ćureća prsa narezana na manje dijelove.

(Coolinarika.com)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop