Ako vam je ponestalo ideja šta da pripremite za doručak, ovo je odličan izbor
Ukoliko želite da potrošite preostala, neiskorišćena kuvana jaja poslije Vaskrsa, ovo je idealan način da to učinite. Domaća pašteta od kuvanih jaja je ukusan obrok koji će zasititi cijelu porodicu.
Ovaj izuzetno ukusan namaz brzo se sprema, a sjajan je izbor za doručak uz sjež domaći hljeb ili kifle.
Sastojci:
8 kuvanih jaja
3 kašike pavlake
hljeb
2 čena bijelog luka
2 kašičice senga
so,biber
struk mladog luka
začini po ukusu
svježi peršun
Priprema:
Jaja oljuštite, iseckajte, stavite u posudu, pa ih izgnječite viljuškom. Dodajte pavlaku, senf, so, biber, sitno sjeckan bijeli luk i začine po ukusu, pa sve fino promiješajte.
Dobijeni namaz namažite na kriške hljeba, pa pospite sitno sjeckanim mladim lukom i svježim peršunom.
(Mondo/Telegraf)