• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proljećni specijalitet: Mafini sa sirom i mladim lukom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Sir i mladi luk lijepo će se uklopiti u mekano tijesto, za savršen ukus slanog mafina.

 Recept za slane mafine sa mladim lukom i sirom Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sastojci:

250 g glatkog brašna

1 kašičica praška za pecivo

½ kašičice suvog origana

240 ml mlijeka

2 velika jajeta

50 ml maslinovog ulja

150 g naribanog sira

3 mlada luka

Priprema mafina sa sirom i mladim lukom

Zagrijati rernu na 180 stepeni. Namastiti standardni kalup za 12 mafina ili pripremi 12 čvrstih korpica. Izmiksati jaja, dodati mlijeko i maslinovo ulje. Potom dodati sve suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so i origano, pa sjediniti drvenom kašičicom.

Na kraju umiješati naribani sir i sitno nasjeckani mladi luk. Tijestom napuniti kalupe, ali ne do vrha jer će se tokom pečenja podići pa ih peći u zagrijanoj rerni 20-25 minuta. Provjeriti čačkalicom jesu li gotovi. Pričekati da se ohlade prije jela.

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop