Ako imate čašu jogurta i jedno jaje napravite brze susam uštipke.
Prašak za pecivo je bitan kada pravite tijesto koje ćete pržiti. Takvi su i uštipci, svima omiljeno pecivo koje se lako pravi. Prosijte prašak za pecivo zajedno sa brašnom i uštipci neće upiti ulje dok se budu pržili. Takođe, još jedan vrijedan savjet je da ulje dobro zagrijete, prije nego što ubacite pecivo, jer ono u trenutku zatvara tijesto i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Poslužite sa kiselim mlijekom za doručak i započnite dan puni energije.
Sastojci:
1 jaje
1 ravna kašičica soli
1 čaša jogurta
1 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
400 g mekog brašna
5-6 kašika susama
Priprema:
So i jaje umutite, pa jogurt, ulje, prašak za pecivo i brašno. Uijesite tijesto, a onda stavite na pobrašnjenu površinu pa razvucite rukama. Pospite susamom, pa oklagijom razvucite, kako bi se susam utisnuo u tijesto. Okrenite ga i opet isto uradite. Čašom napravite kružne oblike ili isjecite. Pržite u ulju.
(Mondo/Stvar ukusa)