• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posna musaka koja oduševljava i najveće ljubitelje mesa

Autor Dragana Božić

Ovaj recept se koristi i kad nije post. Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlijekom ili pavlakom.

 Posna musaka recept Izvor: Envato

Potrebno za posnu musaku:

1 kg tikvica,
500 g patlidžana,
1 glavica luka,
2 paprike,
2 krompira,
500 ml paradajz pirea,
so i biber po ukusu,
malo maslinovog ulja,
struk mirođije, struk peršuna.

Priprema:

Oljuštite tikvice i isjecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.

U drugoj posudi prodinstajte luk isjeckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadjev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica.

Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrijanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta isjeckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlijekom ili pavlakom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop