• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlična kombinacija čokolade i narandže: Jafa desert u čaši

Autor Dragana Božić

Ljubitelji Jafa keksa uživaće u ovom laganom i osvježavajućem desertu u čaši!

 2206217-jaffa.jpg Izvor: slatkisvijet.com

Sastojci:

Žele od Fante:

500 ml Fante
2 žlice šećera
3 žlice gustina

Čokoladna krema:

150 g Nutele
200 ml vrhnja za šlag
naribana korica 1 naranče

Ostalo:

20 kom Jaffa keksa
300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Gustin razmutite s malo Fante. Ostatak Fante zagrije do vrenja zajedno sa šećerom pa dodajte pipremljeni gustin. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, kao puding.

Jafa kekse razrežite na manje komade pa stavite u čaše ili zdjelice za posluživanje. Nekoliko keksa sačuvajte za dekoraciju.

Preko keksa prelijte žele od Fante pa ostavite da se malo ohladi.

Nutelu, vrhnje za šlag i koricu naranče stavite u manji lonac pa otopite na laganoj vatri. Kada se žele malo ohladi prelijte preko njega čokoladnu kremu.

Ostavite desert da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u frižider.

Prije posluživanja desert ukrasite tučenim vrhnjem za šlag i Jafa keksima.

(slatkisvijet.com)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop