Najbolji recept za sarmu | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjereno!

Najbolji recept za sarmu

Autori mondo.rs Autori Dragana Božić
Autori mondo.rs Autori Dragana Božić

Neko je pravi samo sa junećim mesom, neko voli masnije, ali svi ipak najviše volimo onu koju su nam spremale naše mame.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Iako volimo da ga svojatamo i nazivano "srpskim", istina je da ovaj specijalitet potiče iz Turske. Bez obzira na to ko  je "osmislio", sarma je neizostavno glavno jelo na domaćim trpezama, počev od jeseni pa sve do poznog proljeća.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

500 g junećeg mljevenog mesa 

1 šolja od 2 dl pirinča 

3 čena bijelog luka 

150 g dimljenih svinjskih rebara 

150 g dimljene mesnate slanine 

biljni začin 

so

mljeveni i biber u zrnu

lorber

ulje

Priprema:

Odvojiti listove kupusa, stanjiti debelu žilu u sredini svakog lista. Bijeli luk sitno isjeći i propržiti. Dodati meso, pirinač, so, biber i začin C i još malo propržiti. List kupusa staviti na dlan, sipati u sredinu kašiku fila i uviti sarmu. Na dno šerpe staviti malo ulja i listove kupusa, pa preko ređati sarme. Poslije svakog reda stavljati isječena rebra i slaninu, list lorbera i poneko zrno bibera. Sve prekriti listovima kupusa. Naliti vodom, pa kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, povremeno dolivajući toplu vodu.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA